2012 och det som komma skall?!

Vill önska alla ett Gott Nytt År, hoppas det blir ett fint och bra ett!
Spanar mot nya hägrande mål och horisonter!
Spanar mot nya hägrande mål och horisonter! =)

Insikter och drömmar

Jag kan vara väldigt noll eller hundra. Känner jag att jag vill göra nåt vill jag att det ska ske helst nyss. Känner jag sorg, oro, ångest, stress, spänningar etc så är det också direkt ett påslag på hundra. Ofta alldeles i onödan.


Suttit och tänkt på det beteendet. Dåtiden går ju inte att göra om. Framtiden har inte skett. Allt vi säkert har är här och nu, dag för dag. Allt kan förändras, inget för en levande varar för evigt. Okej man kanske är förkyld, men det går över. Okej man kanske har öroninflammation, men det går över. Ont om pengar en månad? Det ordnar sig. Sinnesro att acceptera det man inte kan förändra, mod att förändra det man kan och förstånd att inse skillnaden. Att se och acceptera det är nog nyckeln till ett lyckligare liv; ett lugnare liv. Utan slöseri på oroande energidränering som påverkar en både psykiskt och fysiskt.


Tror att detta på nåt sätt eskalerat sista åren, just det där att det antingen är skapligt, eller så är det katastrof. Iofs har jag aldrig några direkta toppar. Men låt säga på gränsen över neutralt tillstånd, ibland ännu något högre.


Lycka har jag inga större erfarenheter av, åtminstone inte längre stunder. Men glädje kan jag känna emellanåt, tex i goda vänners lag eller på en resa. I vardagen har jag svårare att nå det. Jag är en känslomänniska så det rör på sig hela tiden. En låt som spelas kan skicka mig i en eller annan riktning beroende på hur mottaglig jag är. Likadant med filmer.

Så förändringen börjar hos mig, mina tankar om mig själv, andra människor samt tillvaron. Jag kan inte förändra någon annan, ska inte ens göra det. Alla människor (iaf de utan barn) är ansvariga för en person, sig själv. Det är mig själv jag kan och ska förändra. Det utanför ligger bortom min kontroll. Återigen ett ställe där många, och även jag själv ibland, lägger mycket onödig energi. Oroa sig för andra eller vilja laga dem. Fixa den man ser som är trasig. Problemet är att jag ännu inte är riktigt hel själv. Märker då och då hur jag kan bli väldigt medberoende. Ta på mig andras sorg, oro, rädslor eller vad det än må vara. Empati är en sak, men medberoende drar bara ned mig också. Empati är sunt, medboroende är det inte. Men på nåt vis är det alltid lättare att känna in sig i och se vad andra kan göra för att förbättra sina liv, eller att fundera över andras problem sett utifrån; vilket kan bli en slags flykt från att se sitt eget, ta tag i sitt eget. Så återigen, det är upp till mig hur jag vill leva mitt liv. Dags att få ändan ur vagnen och faktiskt göra nåt!


Vi syns 2012, jag ber för att det ska bli ett bra år med många roliga äventyr och själsliga uppvaknanden, lyckliga stunder som stärker mig ytterligare i min resa genom livet samt att kärleken väntar mig när jag är mogen den!


Kram /B


Jul jul, strålande jul! =)

Verkar fan bli en vit jul i år ändå. Skoj! Är inte så förtjust i kyla men snön gör ju att det blir ljusare iaf. Åker upp till Lövånger imorgon. I år är första året på väldigt länge julafton ska firas med pappa. Ska bli roligt! Är bara hemma-hemma till tisdag, åker tillbaka till Gävle tisdag morgon. Så blir en blixtvisit.

 

Återigen länge sedan jag skrev något. Var till Tallinn förra helgen, en kryssning med buffé som inte gick på mer än strax över 600 kr för biljetterna med nämnda buffé. Sen tillkom ju sådant man köpte utöver men det hör liksom till. Var en fin stad bitvis, det skumma var att vartannat hus var typ ett ruckel när man gick från hamnen och vartannat hus var ett designerhus. Sprang lite otippat på ett Planet Rain-fan i en butik. Hon stod i kassan när jag skulle betala och reagerade på min tröja, den blåa Planet Rain-tröjan haha =)

 

Var en fin resa! Besökte dock ett köpcenter nära hamnen där de bland vanliga butiker fanns butiker som sålde massa skumma prylar som tröjor med Hitler på (Adolf Hitler European Tour) http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/554505/81303405.jpg som nån skämtpryl, samt gamla silvermynt från Nazi-Tyskland som gick på 40 euro styck, gamla medaljer från Sovjet och Tyskland (då med hakkors), gamla granater, bajonetter och allt möjligt samt tröjor på finska soldater från vinterkriget och svastikaflaggor. Var inte politiskt korrekt på en fläck men var intressant att se. Hade det varit i Tyskland eller nästan vilket annat land som helst så hade det förmodligen givit fängelsestraff för det hela som hets mot folkgrupp m.m.

 

Utöver det köpcentret så var man på julmarknader, besökte gamla byggnader, kyrkor och medeltidsbutiker.

 

Mitt högra öra bråkar med mig igen. Känns svullet, tror det är lite av en öroninflammation. Konstigt nog syntes det inget enligt den läkare jag träffade i tisdags, varken på trumhinnan eller i hörselgången. Men känns som att det är nåt klet bakom trumhinnan för när jag rör käken känns det som att någonting inne i örat släpper in luft och sen klistras igen. Så fick Nasonex-nässpray för att se om det gör någon skillnad. I och med att örat känns igenkorkat är tjuten extra dryga igen.. =/

 

Fick förra veckan veta att jag är varslad på jobbet (från 26e oktober? Lite sent att få veta nu va!?). Så man får väl se vad som händer. Kanske dags att göra något nytt iaf? Känns blandat, men egentligen ganska spännande! Sen betyder ju inte varsel automatiskt uppsägning.

 

Nä dags att sova kanske, ska upp och åka tåg samt buss ganska tidigt imorgon. Har ändå inte så mycket mer att säga än GOD JUL till alla och en var! =)

 

Kram till den som vill! /Bosse


Musik och bitterhet

Sitter och slösurfar. Hittar igen gamla band jag glömt bort, eller aldrig brytt mig om att kolla in. Finner lite godbitar här och var, mest pga all inavel det är i musikens värld. En medlem är med i tusen band, eller så är samma medlemmar med i olika konstellationer döpta med olika namn för att musiken inte passar in i ursprungsbandet. Hittade igen band som Nightrage, Souldrainer m.m, vill säga melodisk döds som det lät en gång i tiden och till viss del fortfarande gör. Souldrainer: http://www.youtube.com/watch?v=VBqrJ_hkNWI

 

Nå, ska väl inte bara prata musik. Jobbar 100 % nu. Tyvärr har sömnen spökat sista nätterna, igen. Vet inte om det beror på stress eller vad det är men sömntabletterna, insomningstabletterna vill säga, tar inte lika bra längre. Så provat andra strategier såsom att ligga på spikmattan vid sänggående eller ta ett varmt bad, dricka varm mjölk, köpt pumpafrön då de ska få hjärnan att tillverka serotonin (precis som mjölk, serotonin och melatonin) osv. Det senaste jag läst är att man kan hålla för höger näsborre då vänster näsborre är kopplad till det parasympatiska nervsystemet, vilket om man andas genom den ska göra en lugn och slappna av. Så får väl plugga igen min högra näsborre någon kväll och se om det gör någon skillnad. Näsborrarna är tydligen kopplade till vardera hjärnhalva.

 

Vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen. Hade det inte varit för en obligatorisk kurs i jobbet jag skulle ha gjort första december, som sedan blev flyttad till 17e november, hade jag kunnat vara i Gambia nu. Känns bra surt att missa det! En vecka där i värmen samt besöka grannlandet Senegal hade inte varit fel. Känner mig ganska bitter faktiskt, först att kursen krockade och sen när det var för sent att boka resan så blev kursen flyttad. =/

 

Tallinnresan som jag bokade är ett försök till substitut, men känns inte riktigt som att det smäller lika högt.

 

Men men, var väl helt enkelt inte meningen att jag skulle åka till Afrika denna gång. Är väl ännu en sak i livets resa som man får lära sig att acceptera, precis som sinnesrobönen säger; Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

 

Öronen och jag är inte kompisar heller direkt. De bråkar med mig omvartannat. Är helt klart något som också påverkar min insomning!

 

Det får vara allt för idag. Eller, en sak till. Kanske har det med åldern att göra, men förr tyckte jag att Gävle-bocken skulle brinna. Men nu tycker jag mest det är trist att den brann. Hade varit skoj att se den täckt av is som planen tydligen var i år till exempel. Vilket som tyckte jag den var riktigt fin i år, spred lite glädje när man såg den!

 

Take Care! /B


RSS 2.0