Reflektioner

Det har gått många dagar sen jag skrev något, och framför allt något som kanske innehöll någon form av substans. Senaste inlägget jag skrev tog jag bort för att inte riskera att trampa någon på tårna. Det är och har aldrig varit min intention.

Så, vad har jag att skriva om nu måntro? Faktum är att det har hänt ganska mycket sista tiden både på gott och ont. Jag, om man ser till det positiva, har umgåtts med vänner, tränat (om än kanske för lite), lagat mat ihop med en kompis vid två tillfällen, hälsat på mina föredetta svärföräldrar och gått en långpromenad i solen med min dåvarande svärfader samt ätit mat jag mindes och som vi komiskt nog pratade om där och då som jag fick serverat lite senare. En fin fredag att minnas!

Dessvärre var jag väldigt nostalgisk på vägen hem och funderade på vad jag skulle göra härnäst som skulle kunna få stjäla min koncentration. Uppmärksammade att pappa hade ringt så jag stannade till vid informationstavlan vid R80-rondellen och pratade med honom. Jag var minst sagt obstinat till allt pappa sa. Han berättade om att de på studierna han gör nu fått se en film med Kay Pollak om hans syn på livet och tillvaron, detta är en person som skrivit bland annat boken 'Att Välja Glädje' (som jag starkt rekommenderar till alla och envar). Det roliga med detta är att just den boken köpte jag för några år sen och blev helt frälst i och köpte en bok var till alla i min familj samt några kompisar. Den boken öppnar verkligen ens ögon. Men, och det är ett stort men, när pappa började prata om det hela där och då så ville jag inte höra på alla positiva ideér som kom från andra änden av luren. Jag ville minsann inte ta upp gitarren och börja spela igen, om än bara för mig själv (är så mycket roligare i ett band) och jag var inte alls på humör att höra av mig till någon för att umgås och vara social (fast samtidigt ville jag inte vara ensam). Tyckte allt bara lät pest.

Men, och här kommer mennet. Efter samtalet ringde jag upp Johan och hörde mig för vad han sysslade med. Han och Macke var ute och åkte bil på väg hem till Johan så jag vände och hakade på dem. Blev till att kolla på Shrek 4. Macke drog hem men jag blev kvar hos Johan och Jessica. Som vanligt när man är gäst hos dem så bjuds det på hembakt fika. Är det inte fika så är det mat. Generösare människor lär knappast finnas!

Sen då? Jo, inte nog med att jag var social på fredagen. På lördagens morgon hade jag bokat Power Yoga för att prova det; men efter ett getöga på mitt gitarr-case plockade jag fram min gamla trotjänare och började plinka lite för mig själv. Resultatet av det blev att jag nästan kom för sent till Yogan. Nästan för sent innebär ju att det var roligt att sitta och spela lite. Kanske ska börja om med det då alltså!?

Så, jag sa emot pappa på alla punkter. Orkade inte lyssna på sunt förnuft. Ville inte vara någon till börda och hälsa på när jag var nere och ville minsann inte spela gitarr. Så kan det gå haha. =)

Under den senaste veckan har jag varit på Ove Jansson, eller Owes Säljlager som det kanske heter och köpt en tavla jag tittat på de gånger jag vart dit sista tiden. Nu hade de bara en kvar så då slog jag till. Köpte även för skojs skull två stycken videoapparater på Biståndsgruppen i Valbo då jag fick dem för 40 kr styck. Har ju några filmer och sådant som är filmat med mig på så kan vara kul att ha. Har funderat på att gå förbi någon firma som kan kopiera över från VHS till CD/DVD då jag inte har ork att göra det själv. Får se hur det blir. Varför två videosar kanske ni undrar? Jo, tänkte att risken är att nån av dem inte funkar och där får man inte tillbaka några pengar efter ett köp (vad jag vet).

Kollat på film med Tanja under veckan också, såg på filmen Running Scared vilket var en helt klart godkänd rulle för att vara action. Den hade en handling nämligen (vilket iofs många har, men en mer skruvad handling då om man så vill) Var en trevlig kväll med film och mig snyltandes på hennes köpta godis.

I fredags blev det dock två ljudincidenter som tog ned mig på jorden igen. På hela dagen hade jag knappt tänkt på tjuten. Men då hände det sig så att ljud skulle göra sig påmint och mig påmind om tjuten samt tryck i öronen. Den sorgen och nedslagenheten samt trycken bär jag med mig ännu. Ödets ironi.

På lördagen var det desto roligare. Var Halloweenfest hemma hos Tommy och Kicki. Som vanligt när de har fest så är det så jäklarns lyckat. Hur saker inreds, hur eventuellt tema funkar klockrent osv. Alla var mer eller mindre utklädda och så även jag. Faktum är att detta var den första Halloween-tillställningen som jag seriöst klädde ut mig. Förr var det mest seriösa lite fejkblod i ansiktet. Denna gång däremot köpte jag en katolsk prästdräkt, fejkblod OCH zombie-smink och spökade ut mig rejält. Utöver det hade jag pentagramhalsband och ett exemplar av den svenska utgåvan på 'Den Sataniska Bibeln'. Dräkten såg jag mest av en slump medan jag gick runt i olika butiker för att hitta något att ha på mig. Sekunden jag såg dräkten tänkte jag på en Deicide-video med en präst som mot senare delen av låten blir en zombie.

Ska tilläggas att jag verkligen såg fram emot festen och att få klä ut mig för att bryta ännu ett av mina mönster. Har blivit mycket sådant sista tiden, att gå emot mina vanor, vanor som jag inte trivs med men följer av ren vana och många gånger av både lathet och feghet.

Hade på festen en jättefin diskussion med Jimpa om livet och allt som sker, val man gör av olika skäl. Mer sådana samtal får det bli! Var ett riktigt fint möte som jag är tacksam för! På festen som helhet såg alla ut att trivas och inredningen var schysst som vanligt! =P

Somnade runt 09-tiden på söndagsmorgon efter det hela och i och med att jag somnade så sent/tidigt på morgonen sov jag till ungefär 20.50 på söndagskväll. Snacka om att sova bort en hel dag. Det var ett nerköp vill jag tillägga. Tror inte jag någonsin lyckats med det faktiskt!?

Halloweenfesten blev helt enkelt jättebra och kanske slänger jag upp någon bild på mig här på bloggen sen! Men inte ikväll, känner att det börjar vara dags att lägga sig och försöka sova.

Ska bara lägga till att idag var första dagen på de två veckor jag ska jobba 50 % på prov. Funkade skapligt, tjuten i öronen stör mig mycket men hade tacksamma elever att köra med så det gick bra! Har tränat två svängar på Korpen idag också. Dels lite före jobbet och sen efter. Fast jag avslutade min nyttiga träningsfyllda dag med att köpa ett pizzakitt på ICA och gjorde en pizza i långpanna. Men det tycker jag att jag var värd!

Dags att försöka sova. Kanske läser jag igenom detta imorgon efter jobbet och skriver om det som känns snurrigt.

Godnatt!

Veckan som passerat

En vecka idag sedan jag skrev något efter att ha blivit utskriven från Avdelning 27. Sakta men säkert har sömnen börjat fungera, till och med så att jag vissa nätter sovit upp till 10 timmar. Fortfarande med hjälp av de olika medicinerna, men all sömn jag får är guld värd!

Dagarna har passerat sin gilla gång, till viss del känns veckan som i en slags dimma. Minns inte specifikt vad jag gjort vissa dagar. Det jag minns är att jag varit till sjukgymnasten en dag, att jag umgåtts med Johan, Jessica och Marcus då vi i fredags åkte nästan ända till Borlänge där Macke skulle köpa en bil. En liten Roadtripp, med stopp för mat på McDonald's. Samt att det blev Futuramafilm på kvällen med lite mer käk och godis. Just det, var även en sväng till Skutskärs bilskrot med Johan före Borlänge-trippen då han var på jakt efter en motorvärmarkabel till sin bil.

På lördagen tog jag mig i kragen och åkte och tränade på Korpen. Passade på efter jag vaknat då det är lite folk där och volymen i sig är lägre. Använde givetvis öronproppar då jag inte vill riskera öronen på något vis. Var skönt att röra på sig! Sen på eftermiddagen kände jag mig låg och åkte till Köpis och promenerade runt lite för att ha något att göra. Köpte en adapter till min iPhone för att kunna ladda den medan jag kör och en 3,5 mm kabel med hanar i båda ändarna så jag kan lyssna på musk via AUX-ingången i bilen från mobilen, utan att den ska dräneras på batteri. Köpte även ett 16 gigs USB-minne då jag tappat bort det jag hade.

Efter det kände jag mig tom, visste inte vad jag skulle hitta på. Funderade på att ringa någon, men vill inte känna mig som en börda eller som att någon ska känna att denne måste umgås med mig. Men den känslan ligger hos mig och behöver inte alls inneha någon sanningshalt. Jag gick emot mitt vanliga agerande att isolera mig och ringde Pär för att höra vad han hade för sig. Det var toklugnt att jag dök upp, stannade först till på Valbo Pizzeria vid Köpis och åt en La Bussola innan jag for dit. Vi kollade på en ganska tung film som heter Red State och som handlar om en galen amerikansk sekt; http://www.imdb.com/title/tt0873886 Efter det blev det lite strötittande på Youtube-klipp såsom Thumb Wars; http://www.youtube.com/watch?v=lJ06RKGcPBI vilket jag aldrig sett förr som var väldigt skoj. En välgjord Star Wars-parodi med riktiga tummar som utgör skådespelarna och med schyssta effekter osv. Blev lite annat roligt att skratta till eller förundras över utöver det. Sen hem och sova.

Även på söndagen kände jag mig låg. Var en sväng på stan och gick runt lite i butiker. Köpte en sjudagars Detox-kur vilket jag känner jag behöver: http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Utrensning/MethodDraine-Detox-Express.htm Brukar göra den ibland. Helst ska man göra den en sväng vid varje ny årstid men jag har slarvat lite. Brukar känna mig betydligt mer pigg efter det. Funderar på om jag framöver ska göra en ny leverrening också, har gjort det två gånger förr och samma sak där. Man känner sig betydligt mer i form efter det, som att kroppen får en nystart: http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm

På söndagskvällen var jag hem till Susanna, köpte med mig lite fika från bio-caféet; varsin Cheescakebit och en Choklatryffeltårtabit att dela på till en kopp te. Vi kollade lite på TV och lite annat också innan det var dags för mig att dra hemåt.

Igår hade jag tråkigt. Skrev om det på Facebook och blev av Tanja medbjuden på Yoga på Friskis & Svettis. Var ett tag sen jag provade Yoga, var nog runt 2009. Kände igen vissa grejer, t.ex. Solhälsningen så den gick relativt smidigt. Var ett pass på en timme och det kändes klart bättre efter det!

Idag känner jag mig frustrerad dessvärre. Ha fått tid hos kurator imorgon kl 11.15 och sen ska jag till sjukgymnasten kl 13.40. Men jag begriper mig inte på sjukvården. Min sjukskrivning går ut på fredag, men känner mig inte hundra redo att börja jobba än och ville få en akuttid idag till en läkare som kan göra en bedömning hur man ska göra med det hela. Men, jag måste vänta till fredag (sjukskrivningens sista dag) och ringa kl 07.00 för att då få denna så kallade akuttid för vidarebedömning. Hade ju underlättat en massa för mig som person, men även för mitt jobb att få besked nu och inte så sent som på fredag. Sen när det bara är staffetläkare man får träffa, men aldrig någon direkt ordinarie, så är ju det bra störigt då de inte vet något om en och bara tvärskummar igenom ens journal. Och tyvärr måste jag säga, många gånger är de inte speciellt bra på svenska så att man som patient måste förklara vad saker betyder. Inget illa menat om dem som personer, de gör säkert sitt bästa under de förutsättningar de har. Men det blir bra bökigt för mig som patient. Vart är vården påväg..?!

Tack till alla vänner jag umgåtts med eller på annat sätt kommunicerat med under veckan, det/ni betyder mycket!

Det var nog allt jag hade att få ur mig här och nu. Kanske uppdaterar jag något under dagen, det märks väl. Over and out.

Edit kl 20.02
Stör mig extra mycket på tinnitusen just nu och har gjort det i några timmar. Körde en guidad meditation nyss för att lugna ned mig och fokusera på något annat, men det gick sådär. Var dock mysigt att ligga under en filt med Tuska kurrande liggandes på magen och Saga nere vid fötterna. Älskar verkligen mina två katter! Hur som helst fick det bli lite Sobril nu, ska tröstäta chokladglass och kolla på film. Får bli att kolla vidare på Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, som jag påbörjade förra veckan men aldrig såg klart.

Hade besök av en bekant under 3 timmar idag och vi pratade om allt jag varit med om genom livet och det som skett sista tiden. Han har gjort en snarlik resa som mig och också försökt avsluta sitt liv för några år sen; så det var skönt att prata med någon som förstod precis det jag har gått- och går igenom just nu. Var en väldigt vis person och det gav mig mycket! Men som sagt, nu får det bli film och lite glass. Klart slut.


Fri som en fågel?

Så, idag blev jag utskriven från Avdelning 27 med remiss till psykosociala teamet i Sätra. Känns dubbelt, både skönt men samtidigt skrämmande. De fem dagar jag haft permission har gått bra även om jag igår förvisso kände mig låg. Hade även sådana känslor idag. Men under större delen av helgen hade jag roliga saker att göra, saker att se fram emot vilket nog mildrade det mesta. Det som dock kändes värst idag var nästan summan på vad mina recept kostade. Lådan på Seroquel gick på 1250 kr för 100 st. Och då var det bara de på 100 mg. Ska hämta ut en låda på 200 mg, 100 st också när de kommit in, detta bara för att få sova en hel natt. Men med viss subvention gick kalaset för just idag på strax under 900 kr för Mirtazapin, Seroquel, Zopiklon och Sobril. Blir även sjukskriven nästa vecka ut. Vad jag förstått det som kommer senare en räkning för vistelsen på avdelningen på 80 kr per natt. =/

Tänker man på det faktum att som sjukskriven har man som mest, tror jag, 80 % av lönen under tiden; så kommer det bli kännbart ekonomiskt en bra bit framöver då allt kommer släpa efter. Tur jag har vissa besparingar!

Var hem till 2 vänner under eftermiddagen/kvällen. Först en sväng till Daniel där jag fick prova en guidad meditation och prata av mig. Sedan hem till Tommy och även där prata av mig, diskutera musik, Planet Rain, Rimthurs m.m samt höra lite på nya Opeth-skivan som jag missat hade kommit ut på Spotify. Kändes bra att vara social istället för att sitta hemma och grubbla. Är liksom det jag behöver just nu, använda de vänner jag har som stöd när jag är i behov av det. Sedan är det kanske min tur att finnas som stöd när någon vän i framtiden behöver mig till hands. Problemet är att jag har så lätt för att känna mig som en börda, därför är jag så dålig på att höra av mig till folk just för att jag inte vill vara någon till belastning. Den osäkerheten, dåliga självkänslan och det dåliga självförtroendet ligger på mig att göra någonting åt; just det att söka mig utåt när jag är i behov av det istället för att isolera mig innåt. Jag är väl medveten om det. Men att vara medveten både i känsla och i tankar räcker inte, jag måste agera också vilket jag historiskt sätt haft det svårare med och varit rent utsagt usel på.

Faktum är att denna blogg är till för just detta, att blotta mitt inre, blotta min strupe och visa mig sårbar istället för att gömma mig bakom mitt skal.

Nu börjar det vara dags att sova, känner mig trött och vill lägga mig ned. Godnatt och sov gott till den som vill ta åt sig. En ny dag väntar imorgon!

En bra helg!

Fredagen blev jättefin, var på en något för året sen kräftfest hemma hos kompisar till Susanna. De är väl mer bekanta till mig än så länge. Vi hade trevligt; åt många kräftor, surdegsbröd med getbrie, drack Coca Cola och åt sedan gammaldags äppelkaka till efterrätt med vaniljsås och vaniljglass och drack te eller kaffe till det! Det var ett knytkalas så alla tog med sig lite av varje. Susanna stod för bakningen, jag hade köpt ett av paketen kräftor, en tog med sig brödet samt lime- och vitlöksaioli, en tog getbrien och någon annan hade med sig drycken osv.

Under efterrätten blev jag spådd i Oshos Zen-tarotkort. Gå in på: http://a1.mzstatic.com/us/r1000/055/Purple/7c/b6/af/mzl.nxzppbgc.1024x1024-65.jpg , http://luisftenorio.files.wordpress.com/2009/05/oshozendeck.jpg , http://0.tqn.com/d/healing/1/0/h/Y/1/OZTfullsetup-400.jpg för att se lite olika bilder på det. Är 79 kort totalt och en medföljande bok hur allt ska tolkas. Var rätt intressant! Alla blev spådda nu när jag tänker på det. Bara för sakens skull har jag laddat ned lite tarot-appar och horoskop till min telefon. =P

Lördagen förgylldes med att köra till Stockholm och hälsa på Susannas bror Daniel som fyllde 20, samt träffa hans flickvän. Följde med familjen dit och gratulerade och fikade. En del av presenten hade jag också betalt, att få köra en Ferrari eller Lamborghini på en bana. Där var första gången jag provade spela X-Box med Kinect förövrigt. Vi spelade ett bowlingspel och jag var skitkass.

Sedan som överraskning blev vi av födelsedagsbarnet bjudna på 5D-bio på Kista Galleria. Tänk er en bio med surroundljud (och då även i stolen samt bakom), 3D, lukter som sprutas mot en i takt med vad som sker i filmen och en stol som rör sig, hoppar, studsar, vibrerar, höjs upp och ned samt något under stolen som piskade vaderna. Sen ibland sprutades det fuktig dimma i ansiktet då något plaskade till i vatten och ovanpå det, lampor i salen som blixtrar till och har sig. Det var en upplevelse! Vi såg 2 st 10-minuters-animerade filmer. Men fatta att kolla på en riktigt skrämmande hoppa-till-splatterskräckis med alla de där effekterna, då hade man nog skitit på sig haha! =) Vill man dra det till sin spets så kanske man inte bara skulle få 3D-glasögon att låna då utan också en heltäckande regnrock samt inklädda stolar om det skulle duschas med fejkblod. Nåväl, det märks väl i framtiden om det blir något sånt. Vilket som såldes inge läsk, chips eller godis där; antagligen pga spillrisken med stolarnas rörelser.

Även lördagen var med andra ord en riktigt bra dag!

Söndagen blev väldigt lugn, låg i sängen en stor del av dagen och vilade. Minns knappt vad jag gjorde ärligt talat. Samma idag måndag också, inte gjort så värst många knop. Idag har jag även stundvis känt mig väldigt låg och omotiverad.

Dagens låt: http://www.youtube.com/watch?v=Cra6AtNonKY
'Half an hour without you' (t.A.T.u.+ Rammstein mix)

Imorgon klockan två ska jag vara tillbaka på avdelningen och träffa en läkare för att utvärdera hur min permission har gått och vad som blir nästa steg. Får se vad som händer. Nu funderar jag iaf på att gå och lägga mig för att sova.

Godnatt världen, syns imorgon!

En låt som alltid berör mitt hjärta

http://www.youtube.com/watch?v=cGs8vtjDxxY

Hoobastank - The Reason


I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you [x4]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

Mitt inres utlämnande

Det jag skriver nu, började egentligen som ett inlägg i en frågeställning till en tjej som har denna blogg och hennes senaste skrivelse: "Uppdatering - Försöker vara social" http://socialfobiangest.blogg.se/index.html Jag skippar själva frågeställningen till henne här och går in på beskrivningen av mig som person. Jag kan ingenting om social fobi som hon har, då jag inte har det själv! Däremot är jag väldigt blyg av mig när det kommer till situationer där människor börjar komma för nära, både rent fysiskt men framförallt inpå min själ. Jag har väldigt svårt för ögonkontakt då jag är rädd att någon i mina ögon ska se vem jag verkligen är, eller den sorg jag ofta bär på. En sorg, tomhet eller saknad i blicken som ibland leder till frågan hur jag mår; en fråga jag i mångt och mycket genom åren försökt slingra mig undan ifrån. Jag är fullt medveten om det och tränar på att hålla kvar en blick längre stunder och inte stirra ut i fjärran förbi den jag pratar med. Ibland går det bättre, ibland går det sämre. Jag har också börjat bli mer ärlig när någon frågar hur det står till! Men, står någon närmre än en meter från mig känns det väldigt obekvämt och som att jag inte vet hur eller på vilket sätt jag ska bete mig (gäller främst om det är en tjej, då blir jag helt tafatt tråkigt nog). Har liksom ett plexiglas som folk kanske inte ser men som jag tydligt känner, som skickar ut signalerna 'Du kommer hit, men inte längre!' - inpå min säkerhetszon. Inget som går att jämföra med social fobi då jag i andra sammanhang som i jobbet inte alls har den blygheten, utan det kommer när det gäller den privata sfären och mig som person. Där är jag blockerad. Jag vet om det och jag jobbar på det, till exempel med affirmationer. Läser böcker om mental träning och gör det jag kan dag för dag. Men ett mönster som är djupt rotat i en och har suttit i större delen av ens liv bryter man inte på en kvart. Det tar tid att bearbeta sig själv. Med det sagt skulle jag vilja rekommendera alla att läsa denna bok: http://www.bokus.com/bok/9789185567164/att-valja-gladje-en-bok-om-att-fa-ett-battre-liv/ Nu är det dags att göra något denna strålande soliga lördag. Ta hand om er därute och kram på er!

5 dagars permission

Är hemma och sitter och nostalgilyssnar på ...And Oceans skiva 'The Dynamic Gallery of Thoughts'. Låten 'The Room of Thousand Arts' är en gammal favorit upptäckt via en Close-Up Magazine-skiva från Season of Mist då det begav sig 1998. -> http://open.spotify.com/track/21IdUa3iexOaC81gHH9oXU Men även denna låt gillar jag, i synnerhet introt, om än den kanske är något för symfonisk -> http://open.spotify.com/track/6Vx85KjVKCBg1xM1hmBSWk

Jag har fem dagars permis och börjar bli hungrig; ska väl som handla nåt att äta. Kommer sakna rutinen man får på avdelningen med frukost kl 07.30, lunch 11.30, fika 14.00, middag 16.30 samt kvällsfika kl 18.30. Man blir smått institutionaliserad och det ganska fort!

Sov rätt hyfsat i natt. Vaknade förvisso halv 2 men somnade om av egen maskin. Hade idag tyvärr tid hos sjukgymnasten jag går hos, men kände mig för förkyld så jag ringde och avanmälde mig.

Senaste dagarna har jag fördrivit tiden med att spela Wordfeud vilket är smått beroendeframkallande. Tråkigt nog förlorar jag jämnt, fattar inte hur en del lyckas få 60 poäng eller mer för ord som korsar varandra. För alltid när jag tycker jag fått till det bra så godkänns det inte av någon anledning fast det är på rätt ställe för det. Får väl se om det blir nån ordning när de ska inkludera svenska akademins ordlista. Utöver det har jag börjat läsa Marilyn Mansons bok 'Den långa vägen ut ur helvetet' och den måste jag säga är riktigt bra!

Vad har jag gjort utöver det då? Jo gått LÅNGpromenader med Pär, hälsat på Johan och Jessica och kollat film, blivit bjuden på hemmagjord läsk och nybakta bullar.

Idag har jag varit lite kreativ och bokat tid på Kryddans bilvård inför imorgon klockan tre för in- och utvändig tvätt av "min" lilla Toyota Aygo. Har även bytt elbolag genom att kolla på olika sidor i stil med elskling.se för att få ett så billigt avtal som möjligt nu när mitt snart går ut.

Sedan vill jag passa på att säga nåt i stil med R.I.P Steve Jobs med tanke på att denna fantastiskt kreativa person/chef gått ur tiden!

Återigen tack till de som hör av sig till mig och finns som stöd! Tack till Kicki som kollat till mina katter senaste dagarna och funnits till hands för det!

Hoppas på god sömn nu under helgen! Fått en dosett med Mirtazapin, Zopiklon och Seroquel för antidepp/sömn för de dagar jag är hemma samt några Sobril - så det ska nog gå bra. Som jag inledde meningen så hoppas jag på det iaf!

Imorgonkväll ska jag på kräftfest/knytkalas och sen på lördag kanske nåt annat liknande. Det är skönt jag har saker att göra som känns roliga, nåt att se fram emot!

Nå, det var nog allt för dessa dagars summering. Over and out!

Helgen hemmavid

Har haft permission i helgen. Mamma och pappa kom ned på fredagskvällen, klockan var väl strax före 22. I och med att pappa och mamma skulle sova hos mig så blev det lite ont om plats så jag sov över hos Susanna. Vi bara möttes upp, men alla var så trötta så var lika bra att göra sig redo för sömn på varsitt håll.

Lördagen var en riktigt bra dag, dels strålande sol och varmt. Men också för att vi, jag och mina föräldrar plus Susanna åt på Dinners. Jag tog getostfylld färsbiff med stekt potatis och pepparsås liksom pappa och Susanna, mamma valde kotlettrad istället. Riktigt gott var det! =)

Efter det for jag, mor och far till Valbo Köpcentrum och gick runt en del. Avverkade apotek och nån mer butik. Köpte en näskanna blandannat på Life, en NasoKlar http://www.yogaprosess.com/images/nesehorn/sol-neti.jpg vilket jag måste säga funkar utmärkt då min förkylning efter 2 dagars användning är helt borta, inge snor så långt ögat når!

Var sen in på Ikea där vi handlade lite smått och gott. Jag köpte godis där, 'Swedish fish' och vad mer det nu var. Päronen köpte värmeljus och lite annat som jag glömt. Vi var även till Media Markt där jag inhandlade Blu Ray-boxen med alla Star Wars-filmer för presentkortet jag fick av Tommy, Kicki, Jimpa och Pär när jag fyllde 30. Boxen gick på 799 kr. Perfekt för att ha nåt att göra när jag är sjukskriven! Mamma köpte ett minneskort till sin kameran hon ärvt av mig som sen visade sig inte funka till den. Den tog tydligen inte SDHC-kort utan bara vanliga SD-kort. Tråkigt. Så det fick bytas mot pengarna tillbaka idag söndag innan de for uppåt landet igen till det riktiga (!) Norrland. Nåja..Västerbotten!

Vi var även till Ove Jansson, eller Owes Säljlager som det kanske heter, efter Köpis. Där köpte jag ett 3-pack boxershorts, deo, en cola-burk, pulverminestronesoppa och lite 90 %-ig choklad. Mamma och pappa fyndade väl lite nödvändigheter som duschtvål och annat.

Det fantastiska med denna helg, om man bortser från den dystra anledningen till att mamma och pappa kom ned tillsammans till att börja med, så är det just grejen att de kom ner tillsammans! Önskar innerligt att mina syskon fått dela denna helg med oss. Att se mamma och pappa skratta ihop, skoja ihop och bara umgås med mig sin son. Det kändes overkligt eftersom de trots allt är skilda, har egna liv på sina egna håll och att det var trassligt minst sagt när vi barn växte upp i många avseenden som jag inte tänker gå in närmare på. Det är något jag aldrig trodde skulle ske. Men på nåt sätt har hela denna period nog fört oss närmre varandra och det ser jag som positivt, att i allt det mörka så finns nu kanske öppningen till att vi i familjen får bättre kontakt med varandra än vi haft hittills!

Jag är så glad att de kom ned, finns inga ord för det och hur fint vi hade det! MEN, ska tilläggas att vi diskuterade allvarliga saker under lördagskvällen där vi inte alls tyckte, tänkte eller kände lika. Hade olika minnesbilder om saker från förr. Tacksamt nog förstörde det inte dagens roligheter utan var helt enkelt saker som behövde sägas och ventileras. Vilket som älskar jag verkligen min mamma och pappa!

Ska sova över hos S också ikväll inför imorgon då jag ska tillbaka till Avdelning 27. Natten till idag sov jag relativt skapligt. Istället för att vakna halv 4 vaknade jag halv 5, tog förvisso en till Imovane (Zopiklon) för att somna om igen, men vaknade då som följd strax vid 9 vilket innebär att jag denna natt fick mer sömn än på länge. Slöade sen till halv 10. Så kombinationen av Mirtazapin, Sobril, 2 st Seroquel och 2 st Imovane gjorde tydligen susen. Låter hemskt när man läser antalet tabletter. Men är det det som krävs för att jag ska få sova just nu så får det vara så helt enkelt! Med tiden ska man väl kunna trappa ned på dem. Är iaf sjukskriven tror jag 2 veckor till. Hur länge jag blir kvar på Avdelning 27 vet jag inte. Det primära nu är att få igång en normal sömn så att jag sedan ska kunna fungera normalt också i vardagen samt vänja mig mer och mer med mina tjut i öronen och ångesten och stressen som följer med det!

Idag när mamma och pappa for blev det en rejäl kram samtidigt alla tre. Det berörde mig djupt och inte minst även mina föräldrar! Följde dem ut och såg bilen åka.

Efter de åkt hade jag tvättid vilket behövdes då jag inte tvättat kläder på 3 veckor och mitt lager av oanvända kläder började ta slut.

Nåväl, imorgon är en ny dag och nya friska tag. Ska försöka ringa lite kompisar också och kanske bara snacka lite. Får se hur det blir. På nåt underligt vis saknar jag Avdelning 27 och de man börjat umgås med där samt rutinerna med mat, fika och så. Men skulle inte vilja bo så permanent, nä fy tusan för det!

Tack till alla som har hört av sig till mig på olika sätt! Det uppskattas verkligen!! Kram /Bosse

RSS 2.0